WK hockey (v) - Spanje houdt Red Panthers uit kwartfinales

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Red Panthers (FIH-13) hebben zich maandag in Londen niet voor de kwartfinales van het wereldkampioenschap vrouwenhockey kunnen plaatsen. In de barrages moesten ze in een shoot-out met 3-2 de duimen leggen voor Spanje (FIH-11). In de reguliere speeltijd werd er niet gescoord. Na vijf shoot-outs was het 2-2 gelijk. Vanaf dan was elke misser fataal. Nadat Spanje scoorde, werd de poging van Louise Versavel door de Zuid-Afrikaanse scheidsrechter Michelle Joubert afgekeurd wegens een obstructiefout. De Panthers verlieten het veld in tranen.

"Deze uitschakeling is erg zuur", reageerde bondscoach Niels Thijssen. "Het is verbazend dat de scheidsrechter bij die laatste fase niet zelf om video-assistentie vraagt. De reactie van de speelsters had haar toch minstens moeten doen twijfelen. De kwaliteit van de arbitrage liet op dit WK wel vaker te wensen over. Het niveau van de internationale arbitrage in het vrouwenhockey is een probleem waar we het eens met de andere landen over moeten hebben."

"Maar ondanks dat er een paar beslissingen genomen werden waar ik vraagtekens bij plaats, wil ik de schuld voor de uitschakeling niet bij de ref leggen. We moeten in de eerste plaats naar onszelf kijken. In tegenstelling tot de groepswedstrijden was onze zegehonger minder groot. We hadden het lastig met de druk van de Spanjaarden. Nochtans waren ze niet beter georganiseerd dan de Australiërs, tegen wie we het wel heel goed deden. Soms waren we niet snel genoeg in de omschakeling."

"Dit was een harde les. Die krijg je als je progressie maakt. Tegen Spanje hadden we kunnen winnen en dat dat niet gelukt is, doet pijn. Maar al bij al mogen op een geweldig toernooi terugblikken. We hebben hier bewezen dat we met de wereldtop kunnen wedijveren. We zijn op alle vlakken beter geworden, maar er is nog werk aan de winkel. De Pro League, begin 2019, wordt de volgende stap op weg naar de Spelen van 2020 in Tokio."

.

bron: Belga