VRT serveert de Europese Kampioenschappen van 3 tot 12 augustus

VRT serveert de Europese Kampioenschappen van 3 tot 12 augustus

Liefhebbers van topsport op tv moeten niet wanhopen. Na het WK voetbal en de Tour wenken de Europese Kampioenschappen. Voor het eerst worden de EK’s van zeven olympische sporten gebundeld in een nieuw evenement: de Europese Kampioenschappen. Het olympisch stadion in Berlijn huisvest de atletiekcompetitie, in Glasgow vinden het gymnastiek, zwemmen, wielrennen, golf, triatlon en roeien plaats. De VRT volgt dit derde groot sportevenement van vrijdag 3 tot zondag 12 augustus op tv, radio en online. Dat meldt de openbare omroep in een persbericht. Meer dan 3.000 atleten uit 52 Europese landen nemen deel aan in totaal twaalf sportdisciplines in zeven sporttakken. Bij hen is ook een ruime delegatie van Belgische atleten. In Berlijn hoopt Nafi Thiam te schitteren op het EK atletiek. In Glasgow is het onder andere uitkijken naar de prestaties van Nina Derwael (gymnastiek), Pieter Timmers (zwemmen), Jolien D’hoore en Nicky Degrendele (baanwielrennen). Maar ook in het golf, triatlon, roeien of in het wegwielrennen (Greg Van Avermaet, Victor Campenaerts) moeten onze landgenoten in staat zijn dichtbij of in de medailles te eindigen.

Canvas brengt tien dagen lang het beste van de avondsessies, met vooral de nadruk op (baan)wielrennen, gymnastiek, zwemmen en atletiek. Tijdens het eerste weekend worden ook de middagsessies uitgezonden op Canvas. Wanneer er ’s namiddags wordt geturnd of gekoerst, dan is dat live te volgen op Eén.

De eerste week is er vooral zwemmen (3-9 augustus), baanwielrennen (3-7 augustus) en gymnastiek bij de vrouwen (4-5 augustus). De tweede week staat in het teken van de atletiekcompetitie (7-12 augustus), triatlon (10-11 augustus), golf (8-12 augustus), gymnastiek bij de mannen (9-12 augustus) en het wegwielrennen (5-12 augustus).

Een aantal disciplines wordt op vraag van de EBU in beeld gebracht door VRT-ploegen.

bron: Belga