Belgische delegatie trekt met 34 atleten naar EK atlekiek Berlijn

Belgische delegatie trekt met 34 atleten naar EK atlekiek Berlijn

Vandaag werd in de persruimte van het Koning Boudewijnstadion de 34-koppige selectie (32 atleten + 2 estafetteteams) voorgesteld voor het Europees kampioenschap atletiek in Berlijn (7-12 augustus). De selectie bestaat uit 14 vrouwen en 20 mannen. Julien Watrin en Jonathan Sacoor zijn de enige atleten die enkel in teamverband uitkomen. Het is de tweede grootste Belgische delegatie ooit op een EK atletiek, na die van Brussel in 1950 (44 atleten + 2 estafetteteams). Twee jaar geleden in Amsterdam namen 29 atleten en één estafetteteam deel.

De grootste medaillehoop van de Belgische delegatie is Nafi Thiam (zevenkamp). Ook de Belgian Tornados (4x400m) en Thomas Van der Plaetsen (tienkamp) zijn mogelijke medaillekandidaten. Verder zijn Soufiane Bouchikhi en Bashir Abdi erg ambitieus op de 10.000 meter. Discuswerper Philip Milanov is de grote afwezige, hij liet gisteren weten niet te kunnen deelnemen door een stressfractuur in de rechtervoet.

“Het grote doel is dat de atleten het beste uit zichzelf halen”, legde teamleader Max De Vylder uit. “We spreken niet enkel over finales of medailles, dat is niet voor iedere atleet mogelijk. Het kan dus ook gaan om een persoonlijk record of beste seizoensprestatie. We bekijken het atleet per atleet.”

bron: Belga