Nog lang geen einde aan zomerse temperaturen

Nog lang geen einde aan zomerse temperaturen

Het is deze namiddag gedeeltelijk bewolkt, met in het westen geleidelijk meer bewolking en kans op wat lichte neerslag. De maxima hangen tussen de 23 graden aan de kust en 28 graden in het binnenland. Dat meldt het KMI. Over de noordwestelijke landshelft kan het morgenavond nog wat licht regenen, maar ’s nachts wordt het droog met soms brede opklaringen. Minima van 14 tot 19 graden. Ook morgen nog wat wisselende bewolking, met in het binnenland wel eerst veel zon. In de loop van de dag komt er soms meer bewolking en zijn in het noordwesten van het land enkele buien mogelijk. In het oosten is een lokaal warmteonweer niet uit te sluiten. Het warmt snel op naar maxima van 25 graden aan zee tot 31 graden in de Kempen. Maandagnacht kunnen in het westen nog buien vallen. Verder naar het binnenland blijft het overwegend droog met in het oosten en zuidoosten brede opklaringen. De minima liggen tussen 16 en 19 graden.

Dinsdag trekt een zwakke storing over ons land, voorafgegaan door nog warme en onstabiele lucht. De dag begint met meestal veel wolken en enkele buien, vooral in het oosten van het land mogelijk met een donderslag. In de loop van de dag wordt het droger met vanaf de kust vrij brede opklaringen. Maxima rond 22 graden aan de kust en van 24 tot 28 graden in het binnenland. Woensdag wordt een overgangsdag met een wisselende bewolking en ’s namiddags enkele buien ten zuiden van Samber en Maas. Maxima van 22 graden aan zee tot 28 graden in de Kempen, en rond 26 graden in het centrum.

Vanaf donderdag is de zomer in het hele land weer terug. Met maxima van 26 tot 30 graden in het binnenland wordt het weer warmer. In de kuststreek wordt het door de zeebries minder warm met maxima rond 22 graden. Volgend weekend opnieuw prima barbecueweer: het lijkt het droog te blijven met soms meer bewolking. De maxima in het centrum schommelen rond 26 à 27 graden.

bron: Belga