Jupiler Pro League - Lokeren krijgt voor eigen volk pandoering van Genk

KRC Genk heeft zijn seizoensstart zeker niet gemist. Na de vlotte Europese overwinning donderdag tegen het Luxemburgse Fola Esch, pakte de ploeg van Philippe Clement zondagavond met 0-4 de volle buit op het veld van Lokeren.

In het afsluitende duel van speeldag één in de hoogste voetbalklasse kwam Genk al na drie minuten op voorsprong. Alejandro Pozuelo kapte zich mooi vrij en plaatste de bal knap voorbij een grabbelende Davino Verhulst.

Op het kwartier mocht de Lokerse doelman zich een tweede keer omdraaien. Ruslan Malinovskyi, die andere smaakmaker op het Limburgse middenveld, krulde een vrije trap buiten het bereik van Verhulst in doel.

Tien minuten later kreeg Samatta dé kans om Lokeren helemaal uit te tellen maar de Tanzaniaanse spits kon net niet genoeg bij de pass van Pozuelo.

Een ongeïnspireerd Lokeren stelde daar voor de rust amper iets tegenover. Peter Maes greep in en hield Miric in de kleedkamer voor Wupperts. Maar veel wijzigde dat niet aan het spelbeeld. Genk bleef de beter voetballende ploeg en kwam iets voorbij het uur op 0-3 via Dieumerci Ndongala. Die tikte binnen nadat Verhulst een schot van Trossard had gekeerd.

De pijnlijke avond voor Lokeren bleek nog niet afgelopen. Twintig minuten voor tijd haalde Filipovic de doorgebroken Uronen neer. Ref Vertenten trok de (logische) rode kaart. Twee minuten later stond het 0-4. Leandro Trossard bekroonde een knappe dribbel met een doelpunt. Marzo kwam in de slotfase nog dicht bij een Lokerse eerredder maar zijn kopbal miste richting.

Eerder op de dag won kampioen Club Brugge met 5-2 van Eupen en ging Antwerp met de volle buit aan de haal in Charleroi (0-1). Vicekampioen en bekerwinnaar Standard zette de nieuwe competitie vrijdagavond in met een 3-2 overwinning tegen AA Gent. Zaterdag won Anderlecht met 1-4 van Kortrijk, klopte Oostende thuis Moeskroen (2-1) en waren er puntendelingen in Zulte Waregem/Waasland-Beveren (2-2) en STVV/Cercle Brugge (0-0).