International Champions Cup - Andreas Pereira kan met vrijschopdoelpunt de pil vergulden voor Manchester United

Zaterdag werden zes wedstrijden afgewerkt in het kader van de International Champions Cup, een vriendschappelijk voetbaltoernooi tussen de beste Europese clubs. Van Belgische zijde zijn de WK-gangers nog op vakantie. De Braziliaanse Belg Andreas Pereira zorgde bij Manchester United voor het enige lichtpuntje tijdens de 1-4 bolwassing tegen Liverpool in Michigan. Pereira schilderde op het halfuur een vrijschop tegen de touwen, nadat Mané de Reds drie minuten eerder vanop de stip op voorsprong had gebracht. Na de pauze drukten Sturridge (66.), Ojo (74. pen) en Shaqiri (82.) het Liverpoolse veldoverwicht uit in doelpunten. Divock Origi zat op de bank bij Liverpool, maar mocht niet invallen. Simon Mignolet geniet nog van zijn vakantie. Dat geldt ook voor Romelu Lukaku en Marouane Fellaini bij de Mancunians.

In Chelsea-Inter (1-1 na pen. 5-4), gespeeld in Nice, was er een basisplaats weggelegd voor Xian Emmers, zoon van oud-Rode Duivel Marc Emmers. De jonge Limburger speelde enkel de eerste helft en zag daarin Pedro (8.) voor de enige treffer zorgen. Gagliardini (49.) maakte na rust gelijk, waarna strafschoppen het pleit in het voordeel van de Londenaars beslechtten. Bij Inter bleef Radja Nainggolan, hersteld van zijn dijblessure, op de bank. Dat gold bij Chelsea ook voor Charly Musonda. Rode Duivels Eden Hazard, Thibaut Courtois en Michy Batshuayi vervoegden de selectie van de Blues nog niet.

Na twee basisplaatsen op rij in de International Champions Cup bleef Jason Denayer zaterdag in Miami op de bank bij Manchester City tegen Bayern München. De Citizens leden een 3-2 nederlaag. Ook Vincent Kompany en Kevin De Bruyne genieten nog even van rust.

Bij Barcelona-Tottenham (2-2 na pen. 5-4) en Arsenal-PSG (5-1) kwamen eveneens geen landgenoten in actie. Mile Svilar bleef op de bank bij Benfica, dat na strafschoppen (1-1 na pen. 2-4) verloor van Juventus.