Hitte – Politie neemt barbecuetoestel in bosgebied in beslag

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft zondag een barbecuetoestel in beslag genomen in een bosgebied in Grote Bergen in Willebroek. Dat laat de politie zondag weten. In de provincie Antwerpen geldt een verbod op kampvuren en in natuurgebieden een rook- en vuurverbod. Zondagvoormiddag ontving de lokale politie Mechelen-Willebroek een melding van een barbecue in een bosgebied in Grote Bergen. De gebruikers werden aangemaand het vuur te doven.
Bij een volgende controle later op de dag bleek dat de gebruikers het barbecuetoestel hadden achtergelaten. De politie nam het toestel bestuurlijk in beslag, zodat andere bezoekers van het domein het niet zouden gebruiken.
Sinds 6 juli geldt in de provincie Antwerpen een politiebesluit dat het verbod oplegt voor kampvuren op het volledige grondgebied van de provincie, en een rook- en vuurverbod in natuurgebieden. Het Agentschap voor Natuur en Bos heeft de brandwaarschuwingsindex voor het volledige grondgebied van de provincie Antwerpen opgetrokken naar code rood.

bron: Belga