Rally van Finland – Neuville geraakt niet weg van tiende paats, Tänak blijft leider

Rally van Finland - Neuville geraakt niet weg van tiende paats

WK-leider Thierry Neuville (Hyundai) staat zaterdag na 19 klassementsritten nog steeds op de tiende plaats in de Rally van Finland, de achtste manche van het wereldkampioenschap. Zijn Franse uitdager Sébastien Ogier (M-Sport Ford) zakte naar de zevende plaats. De Est Ott Tänak (Toyota) verstevigde zijn leidersplaats. Tänak heeft een voorsprong van 39 seconden op de Noor Mads Ostberg (Citroën) en 44.4 seconden op de zijn landgenoot Jari-Matti Latvala (Toyota). Neuville sloot de eerste racedag af op de tiende plaats en geraakt daar voorlopig niet weg. De achterstand op Tänak bedraagt al 3:34.5.
“Toch verliep het deze tweede dag al veel beter. Het plan is om minstens deze plek vast te houden en toe te slaan als er voor ons in de stand iets gebeurt. In deze omstandigheden kunnen we gewoon niet beter. Ik neem geen risico’s, want het is moeilijk geworden om plaatsen te winnen. We moeten ons daar bij neerleggen”, aldus Neuville. De achterstand op de Ier Craig Breen (Citroën), die negende staat, bedraagt al 38.1 seconden.
De Luikenaar heeft in de WK-stand 27 punten voorsprong op Ogier. Zoals het er nu voor staat neemt de Fransman vijf punten terug op onze landgenoot. Zondag staan er nog vier klassementsproeven op het programma. Samen zijn ze goed voor 45,72 kilometer.

.

bron: Belga