Lewis Hamilton verovert pole

door
Belga
Leestijd 1 min.

Lewis Hamilton (Mercedes) vertrekt morgennamiddag vanuit polepositie in de Grote Prijs van Hongarije, de twaalfde manche in het WK Formule 1. De Engelse wereldkampioen en WK-leider zette op de kletsnatte Hungaroring nabij Boedapest de snelste tijd neer in de kwalificatiesessie. Met 1:35.658 bleef hij zijn Finse teamgenoot Valtteri Bottas met 0.260 voor. Die staat op de startgrid naast hem.

Voor viervoudig wereldkampioen Hamilton is het de vijfde pole van het seizoen, de 77e uit zijn carrière. Daarmee is hij recordhouder voor Michael Schumacher (68 poles).

De Ferrari's van de Fin Kimi Räikkönen en de Duitser Sebastian Vettel vertrekken morgen vanaf de tweede rij. Achter hen staan de Spanjaard Carlos Sainz Jr (Renault) en Fransman Pierre Gasly (Toro Rosso).

Stoffel Vandoorne (McLaren) werd deze namiddag als zestiende andermaal uitgeschakeld in het eerste kwalificatiedeel (Q1) en start dus opnieuw achterin het veld. Fernando Alonso, de Spaanse teamgenoot van Stoffel Vandoorne, reed de elfde tijd. De Grote Prijs start morgen om 15u10.

bron: Belga