Jupiler Pro League - Waasland-Beveren pakt in extremis punt bij Zulte Waregem, ook STVV en Cercle spelen gelijk

door
Belga
Leestijd 2 min.

Waasland-Beveren heeft zaterdagavond op de openingsspeeldag van het nieuwe seizoen in de allerlaatste seconde een punt veroverd op het veld van Zulte Waregem. Joachim Van Damme kopte de 2-2 binnen. STVV en Cercle Brugge speelden 0-0 gelijk. Essevee nam in het Regenboogstadion een ideale start. De Nederlandse middenvelder Hicham Faik, overgekomen van Excelsior, rondde in de vierde minuut een collectieve aanval af. De ploeg van Dury nam daarna het initiatief en Harbaoui kreeg dé kans op de 2-0, maar Roef kwam goed uit. Aan de overzijde maakten de jongens van Yannick Ferrera weinig klaar.

In de tweede helft ging de thuisploeg op zoek naar de geruststellende tweede goal. Roef hield Davy De fauw eerst nog van een treffer maar was in de 65e minuut toch geklopt na een rake kopbal van Harbaoui.

Waasland-Beveren maakte het in de slotfase opnieuw spannend toen de Montenegrijn Aleksandar Boljevic (85.) met een rake trap Bossut verschalkte (2-1). In de allerlaatste seconde van de toegevoegde tijd (90.+3) sleepten de Waaslanders alsnog een onverhoopt punt uit de brand. Joachim Van Damme kopte een voorzet van Boljevic binnen.

STVV, dit seizoen met Marc Brys op de bank, ontving in zijn eerste match van het nieuwe seizoen promovendus Cercle Brugge. In een teleurstellende en kansarme eerste helft zag Truienaar Boli een doelpunt terecht afgekeurd worden voor buitenspel. Zijn ploegmaat Botaka kwam net voor de pauze dicht bij de openingsgoal maar liet de wenkende kans liggen. Groen-zwart, waar moederclub AS Monaco de Fransman Laurent Guyot in de dug-out plaatste, dwong een aantal hoekschoppen af maar voor gevaar zorgden die niet.

Na de pauze zette het spelbeeld zich verder. Beide teams leverden heel wat strijd maar de toeschouwers op Stayen kregen verder weinig om zich aan op te warmen. Een 0-0 brilscore was de logische eindstand.

Eerder op de avond boekte RSC Anderlecht een vlotte 1-4 zege op het veld van Kortrijk. In het vierde duel van avond (aftrap 20u30) staan Oostende en Moeskroen tegenover elkaar.

Zondag staan drie duels op het programma. Om 14u30 speelt kampioen Club Brugge gastheer voor Eupen. In de vooravond (18u) gaat Antwerp op bezoek bij Charleroi. De speeldag wordt 's avonds (20u) afgesloten met een duel op Daknam tussen Lokeren en KRC Genk.

Vrijdagavond al klopte Standard in de opener van de nieuwe competitie na een spektakelstuk AA Gent met 3-2.

bron: Belga