Jupiler Pro League – Ivan Santini bezorgt Anderlecht de zege tegen ex-club Kortrijk

Jupiler Pro League - Ivan Santini bezorgt Anderlecht de zege tegen ex-club Kortrijk
Jupiler Pro League - Ivan Santini bezorgt Anderlecht de zege tegen ex-club Kortrijk

RSC Anderlecht heeft zaterdag het nieuwe seizoen ingezet met een overtuigende 1-4 overwinning op het veld van KV Kortrijk. Ivan Santini nam tegen zijn ex-club drie doelpunten voor zijn rekening. Zijn spitsbroeder Landry Dimata stond ook op het scorebord. Hein Vanhaezebrouck bracht acht nieuwkomers aan de aftrap in het Guldensporenstadion. Onder hen goalgetter Ivan Santini, die zijn waarde vrijwel meteen na het eerste fluitsignaal bewees. De Kroatische spits (3.), nota bene ex-Kortrijk, kopte het leer over doelman Kaminski tegen de netten. Jongelingen Bornauw en Cobbaut hadden de 0-2 aan de voet, maar het was Dimata (31.) die met een duikvlucht de score verdubbelde. Bij KV Kortrijk konden nieuwkomers Mboyo en Kanu hun stempel helemaal niet drukken.
De tweede helft opende zoals de eerste begon: met een doelpunt van Santini. Na een misser van Dimata slaagde Santini (48.) er wel in de 0-3 tegen de netten te tikken. De Kroaat zette een kwartier voor tijd de kers op de taart. Santini (73.) onderschepte een slechte inworp van Kaminski en lepelde zijn derde van de avond over de goalie. Vranjes (83.) bezorgde KV Kortrijk toch nog een gevlijde eerredder. Een hoge voorzet van Rolland werd door de Anderlecht-verdediger in eigen doel verwerkt.
Vrijdagavond trapten Standard en AA Gent de Jupiler Pro League jaargang 2018-2019 op gang. De Rouches boekten voor eigen publiek een 3-2 overwinning.

.

Bron: Belga