Flanders Cup Ninove – Renée Eykens wordt derde en lijkt pijnlijke voet net voor EK onder controle te krijgen

Flanders Cup Ninove - Renée Eykens wordt derde en lijkt pijnlijke voet net voor EK onder controle te krijgen
Flanders Cup Ninove - Renée Eykens wordt derde en lijkt pijnlijke voet net voor EK onder controle te krijgen

Renée Eykens is zaterdag derde geworden op de 800 meter van de Flanders Cup atletiek in Ninove. Ze klokte 2:02.65, haar beste seizoenstijd staat op 2:00.92. Al maanden is Renée Eykens, de regerende Europese beloftekampioene en halvefinaliste van de Olympische Spelen in Rio, op de sukkel met een pijnlijke voet. Begin juli verergerde de blessure nog, en moest ze de looptrainingen tijdelijk stopzetten en de Nacht van de Atletiek in Heusden van haar planning schrappen. Nu, op negen dagen van het EK atletiek in Berlijn, gaat het weer iets beter met de voet van de 800 meterloopster.
“Mijn voet heeft het gehouden vandaag. Hopelijk zeg ik dat morgenochtend ook nog”, reageerde Eykens. “De laatste weken gaat het weer iets beter en kan ik doorgedreven trainingen afwerken. Weg is de pijn niet, maar je kan onmogelijk tegelijk op topniveau trainen en een blessure laten helen. Ik denk wel dat mijn voet op het EK onder controle kan blijven, maar het probleem is vooral dat het mijn voorbereiding zwaar heeft verstoord. Over mijn chrono van vandaag kan ik in dat opzicht niet klagen.”
Aaron Botterman kwam op de 800 meter bij zijn laatste poging al voor de zoveelste keer dit seizoen erg dicht bij de EK-limiet. Hij liet 1:46.93 optekenen, terwijl voor Berlijn 1:46.70 nodig was. Jan Van Den Broeck, meervoudig deelnemer aan EK’s en WK’s, nam in Ninove afscheid met 1:53.34.

.

bron: Belga