24 Uur van Spa-Francorchamps – Audi leidt na zes uur in spannende nek-aan-nekrace

Na zes uren racen is er nog niets beslist in de 24 Uur van Spa-Francorchamps. De favorieten voor de eindwinst geven elkaar geen duimbreed toe. Van der Linde/van der Linde/Schmidt voeren in hun Audi #29 het peloton aan. Na een botsing werd de Lamborghini #58 van Bortolotti/Engelhart/Caldarelli wel helemaal uit de titelrace geslagen. De Aston Martin van Maxime Martin had lange tijd de leiding in handen, maar door op het verkeerde moment te pitten wegens een lekke band verdween onze landgenoot uit de top 10. Omdat de safety car net was uitgereden, kon Martin de schade beperken.
De Montaplast by Land Motorsort Audi #29 van de Zuid-Afrikaanse broers Van der Linde leidt na zes uur (om 22u30) de dans. De BMW Rowe van Wittmann/Krohn/Collard volgt op 25 seconden. De Bentley Team M-Sport Continental #8 van de Belg Maxime Soulet rijdt op 28 seconden op de derde plaats. Negentien wagens bevinden zich nog in dezelfde ronde als de leider.
Laurens Vanthoor (Porsche) is tiende, Vervisch (Audi) zestiende, Maxime Martin (Aston Martin) zeventiende en Dries Vanthoor (Audi) 24e.

.

Bron: Belga