Trein stilgevallen in Diegem: 200 tot 300 passagiers worden geëvacueerd

Trein stilgevallen in Diegem: 200 tot 300 passagiers worden geëvacueerd

In de buurt van Diegem is rond 15.20 uur een trein zonder stroom gevallen door een probleem met de bovenleiding. Aan boord zijn 200 tot 300 reizigers. De reizigers zullen te voet langs de sporen naar een nabijgelegen hotel begeleid worden, zegt NMBS-woordvoerder Bart Crols. Zolang dat duurt, wordt het treinverkeer onderbroken om de veiligheid van de gestrande reizigers te garanderen. Elders langs het spoornet, in Willebroek, moest een bermbrand geblust worden. De trein van Gent naar Tongeren is stilgevallen ter hoogte van Diegem omdat de bovenleiding geen hoogspanning meer leverde. Een technische ploeg van Infrabel onderzoekt wat het probleem is, zegt Infrabelwoordvoerder Thomas Baeken.

Zolang de evacuatie duurt, wordt het treinverkeer tussen Diegem en Zaventem onderbroken. Treinen worden omgeleid via Mechelen of beperkt tot Schaarbeek.

In Willebroek, langs de lijn tussen Puurs en Mechelen, is een bermbrand geweest. Die is intussen geblust, maar Infrabel onderzoekt of er schade is aan de bovenleiding. Daardoor is het treinverkeer tussen Puurs en Mechelen in beide richtingen onderbroken. De NMBS legt vervangbussen in tussen beide stations.

bron: Belga