Een gezonde haardos begint op je bord

haar

Je haren goed verzorgen met shampoos en conditioners is niet het enige wat je kan doen. Wist je dat je ook met bepaalde voeding je haren gezond kan houden?

1. Zalm

Dat zalm goed is voor je gezondheid, is algemeen bekend. Zalm bevat omega-3 vetzuren, vitamine B12 en ijzer. Dat zorgt voor een gezonde hoofdhuid en hier profiteert je haar uiteraard ook van!

2. Groene groenten

Spinazie, broccoli en snijbiet zijn een prima bron van vitamine A en C. Deze vitamines heeft je lichaam nodig om talg te produceren. Talg is een natuurlijke conditioner voor je haar.

3. Bonen

Kidneybonen en linzen zijn een belangrijk facet van een goed haarverzorgingsdieet. Ze bevatten onder andere proteïne voor de haargroei. Bovendien zijn ze rijk aan ijzer, zink en biotine. Biotine verbetert de haarconditie en helpt tegen kaalheid en grijs haar.

4. Noten

Paranoten zijn rijk aan selenium, dat de hoofdhuid en de haren gezond houdt. Walnoten bevatten alfa-linoleenzuur en zijn ook een goede bron van zink, net zoals cashewnoten, pecannoten en amandelen. Een tekort aan zink kan leiden tot haaruitval.

5. Volkorenproducten

Voor een gezonde dosis zink, ijzer en vitamine B – onmisbaar in je gezonde haardieet – moet je zorgen dat je voldoende volkorenproducten eet, zoals bruin brood, volkorenpasta en zilvervliesrijst.

6. Wortelen

Vitamine A draagt bij aan een gezonde hoofdhuid. Dit is essentieel voor glanzend haar. Voor voldoende vitamine A zijn wortelen een goede optie.

haar

Je kan je gezonde voeding ook aanvullen met voedingssupplementen voor een weelderige haardos. Net zoals de voedingsmiddelen voor je haren, bevatten deze supplementen vitamines, mineralen en eiwitten die bijdragen tot een gezonde hoofdhuid, zoals biotine, ijzer, B-vitamines of keratine.