Onur Kaya en Mathieu Cornet tekenen bij KV Mechelen

door
Belga
Leestijd 1 min.

KV Mechelen heeft vandaag de inkomende transfers van middenvelder Onur Kaya en aanvaller Mathieu Cornet bevestigd. De 32-jarige Kaya komt vanaf 1 augustus over van Zulte Waregem en tekende Achter de Kazerne voor drie seizoenen. Cornet, 27 jaar, verlaat reeksgenoot Roeselare voor een contract dat hem twee seizoenen aan Malinwa verbindt. Kaya speelt dit weekend nog met Zulte Waregem de competitiewedstrijd tegen Waasland-Beveren. Vanaf 1 augustus zal de Turkse Belg bij de Mechelse A-kern aansluiten. Met de komst van de ervaren middenvelder reageert KV Mechelen op het plotse uitvallen van Franck Berrier. Die staat met hartproblemen aan de kant.

De assistenkoning van 2016 speelde sinds januari 2015 voor Zulte Waregem. In 144 duels liet hij voor Essevee 14 doelpunten en 38 assists optekenen. Eerder voetbalde Kaya ook voor Lokeren, Charleroi en zijn jeugdclub Vitesse. In totaal staan er 230 wedstrijden in de Jupiler Pro League en 75 Eredivisie-duels op zijn teller.

Met Mathieu Cornet halen de "Kakkers" een spits die de Proximus League goed kent. Het jeugdproduct van Standard speelde de voorbije jaren bij Virton, KV Oostende, Antwerp en Roeselare. In zijn 116 1B-wedstrijden vond de targetspits 36 keer de weg naar het doel.

bron: Belga