Enkel op zaterdag veel bewolking en regen of onweer

Enkel op zaterdag veel bewolking en regen of onweer

Het wordt deze namiddag nog maar eens zeer warm. Stapelwolken kunnen hier en daar in het binnenland uitgroeien tot een bui, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Aan zee wordt het tot 26 graden, in de Kempen tot 33 graden. Dat meldt het KMI. Vanavond en vanacht krijgen we opklaringen en wolkenvelden. Hier en daar kan er een bui vallen, maar die kans is eerder klein. Het koelt maar moeizaam af, naar minima van lokaal 15 graden in de Hoge Venen tot 20 of 21 graden in de steden.

Morgen begint overwegend zonnig met hier en daar wat meer wolkenvelden. In de loop van de dag ontwikkelen zich stapelwolken die in de namiddag en avond kunnen uitgroeien tot onweer, vooral dan in het zuiden en oosten van het land. Aan de kust blijft het droog met zon. Het wordt erg warm met maxima tussen 27 aan zee en 32 of 33 graden in het centrum van het land.

In het zuiden en oosten van het land is woensdagavond aanvankelijk nog kans op een regen- en onweersbui. In de nacht naar donderdag klaart het uit en wordt het overal droog. Het blijft zwoel met op de meeste plaatsen minima rond 20 graden, in de Ardennen lokaal tot 15 graden.

Donderdag begint zonnig, met later op de dag stapelwolken. Op de meeste plaatsen blijft het droog. Het wordt drukkend warm met maxima van 30 graden in de Hoge Venen en 35 graden of meer in de Kempen. Aan zee blijven de maxima, onder impuls van een zeebries, beperkt tot 26 graden. ’s Nachts blijven de temperaturen op de meeste plaatsen boven de 20 graden.

Ook vrijdag is het eerst zonnig. In de namiddag en avond komt het hier en daar tot warmte-onweders. De maxima liggen tussen 29 graden aan zee alsook op de Ardense Hoogten en 35 graden in de Kempen.

Met de passage van een koufront wordt zaterdag een overgangsdag, met veel bewolking en regen- of onweersbuien. In het oosten is het nog warm met kans op onweersbuien. In de namiddag komen er meer opklaringen vanaf de kust. De maxima in het centrum liggen 26 graden bij een matige wind uit westelijke tot noordwestelijke richtingen. Zondag en begin volgende week wordt het opnieuw zonniger met overdag stapelwolken en kans op een plaatselijke bui. Op de meeste plaatsen maxima rond 27 graden.

bron: Belga