Instagram experimenteert met nieuwe functie waarbij je volgers in stilte kan verwijderen

Foto Pexels

Instagram-gebruikers met een openbaar profiel hebben er totaal geen zicht op wie zoal hun pagina bezoekt. De enige manier om ongewenst loerende ogen te vermijden, is die persoon te blokkeren. En dat levert dan weer een hoop drama op. De nieuwe functie die het sociale netwerk op dit moment ontwikkelt, zou dat probleem moeten oplossen.

De functie zit voorlopig nog in een testfase, maar het doel ervan is om te controleren wie wat te zien krijgt, zonder dat je daarbij je profiel op privé moet zetten. De nieuwe toepassing is vergelijkbaar met een mute-know: je zet voor de andere persoon je eigen profiel op ‘stil’. Dit doe je door hem of haar uit je lijst te verwijderen, en dan te kiezen voor de optie om hem of haar niet in te lichten.

Voor zij die opgescheept zitten met een opdringerige ex-vriendje of al te bemoeizuchtige familieleden zou deze knop weleens de uitweg kunnen betekenen. Het is minder drastisch dan iemand helemaal blokkeren, maar toch ben je zeker dat hij of zij niet meer voortdurend op je profiel loopt rond te neuzen.