Deze symptomen wijzen op watertekort

Met deze warme temperaturen is het cruciaal om voldoende vocht binnen te krijgen. Heb je geen idee hoeveel dat precies is? Wees dan alert voor dit lijstje met symptomen die wijzen op een watertekort.
door
Mare
Leestijd 1 min.

1. Je ogen zijn droog

Wanneer je merkt dat je ogen droog aanvoelen, wil dat eigenlijk zeggen dat je niet genoeg traanvocht aanmaakt om te knipperen. Het gevolg? Irritatie en een slecht zicht. Drinken is de boodschap!

2. Je ogen zijn vermoeid

Heb je last van een troebele blik, hoofdpijn of een dubbel zicht? Ook dat kan wijzen op dehydratatie.

3. Krampen

Wie overdag plots last heeft van spierkrampen, heeft mogelijk gewoon een watertekort. Dat is ook exact de reden waarom je tijdens het sporten voldoende moet drinken.

4. Verkoudheid

Als je niet genoeg vocht in je lichaam hebt, verslapt je immuunsysteem. Daardoor ben je vatbaarder voor griep en andere kwaaltjes. Wie om onverklaarbare reden met dit weer loopt te snotteren, weet dus wat hem of haar te doen staat.

5. Een droge huid

Toegegeven, dit ligt misschien een beetje voor de hand. Maar als je niet genoeg drinkt, dan zijn ook je huid, je haar en je lippen daar het slachtoffer van. Die worden doffer en futlozer, exact wat je wil vermijden.