Belgen in het buitenland - Liverpoolcoach Klopp gunt Origi basisplaats tegen Dortmund

door
Belga
Leestijd 1 min.

Liverpool heeft zijn eerste wedstrijd in de International Champions Cup met 1-3 verloren van Borussia Dortmund. Divock Origi startte bij de Reds in de basis. Tijdens de pauze werd de spits, die vorig seizoen werd uitgeleend aan Wolfsburg, gewisseld door Jurgen Klopp.

Virgil van Dijk bracht Liverpool in het Amerikaanse Charlotte 1-0 voor maar na de koffie keerden de Duitsers de situatie om. Christian Pulic (66., pen & 89.) en Jacob Bruun Larsen (90.+3) bezorgden Dortmund de zege.

Manchester United speelde zondagavond in zijn tweede oefenduel op het nieuwe seizoen 0-0 gelijk tegen San José Earthquakes.

José Mourinho kon in het Californische Santa Clara een beroep doen op Alexis Sanchez, die de kern had vervoegd na visumproblemen waardoor hij vorige donderdag verstek moest geven tegen het Mexicaanse Club America. Die partij eindigde op 1-1.

De Braziliaanse Belg Andreas Pereira startte voor de tweede opeenvolgende keer in de basis. Hij mocht zeven minuten voor tijd gaan rusten.

De volgende dagen speelt ManU (zonder Rode Duivels Lukaku en Fellaini) in het kader van International Champions Cup tegen AC Milan (26 juli), Liverpool (28 juli) en Real Madrid (1 augustus).

bron: Belga