Animatiefilm “This Magnificent Cake!” wint Publieksprijs in Portugal

De stop-motion animatiefilm ‘This Magnificent Cake !’ van het regisseursduo Emma De Swaef en Marc James Roels heeft zondagavond de Publieksprijs gewonnen op het Kortfilmfestival in het Portugese Vila do Conde (14-22 juli). Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds. “This Magnificent Cake!” is een middellange historische animatiefilm die in vier hoofdstukken het verhaal vertelt van vijf personages in het koloniale Afrika aan het eind van de 19e eeuw: een rusteloze koning, een Pygmee in een luxehotel, een mislukte zakenman op expeditie, een verdwaalde drager en een jonge deserteur.
Voor de opnames brachten De Swaef en Roels acht maanden door in de animatiestudio van Beast Animation. Voor de stemmencast deden ze beroep op onder meer Jan Decleir, Wim Willaert, Goua Grovogui, Gaston Motambe, Sébastien Dewaele en Angelo Tijssens.
De productie ging in Cannes in wereldpremière als onderdeel van de Quinzaine des Réalisateurs, en verzamelde ondertussen onderscheidingen op de festivals van o.a. Annecy en Zagreb. Het regisseursduo brak internationaal door met ‘Oh Willy…’, een korte animatiefilm uit 2011 die meer dan 80 prijzen binnenhaalde, waaronder de Cartoon d’Or voor beste Europese korte animatiefilm.

bron: Belga