Waasland-Beveren bindt Joachim Van Damme met verbeterd contract langer aan zich

Waasland-Beveren bindt Joachim Van Damme met verbeterd contract langer aan zich
Waasland-Beveren bindt Joachim Van Damme met verbeterd contract langer aan zich

Waasland-Beveren heeft Joachim Van Damme met een verbeterd contract kunnen verleiden tot een verlengd verblijf. De middenvelder zette op de Freethiel zijn handtekening onder een nieuw contract voor drie seizoenen met optie op een vierde, zo maakten de Waaslanders vandaag bekend. Van Damme flirtte de voorbije weken met een terugkeer naar KV Mechelen, dat hem na een positieve cocaïnetest in januari 2016 op de keien zette. Waasland-Beveren ving het jeugdproduct van KSK Beveren op. Begin februari maakte hij na een schorsing van twee seizoenen zijn rentree in de Jupiler Pro League.

De middenvelder maakte in de voorbereiding indruk op coach Yannick Ferrera, die Van Damme tot kapitein promoveerde. Waasland-Beveren wilde zijn “toekomstig clubicoon” niet verliezen en brak zijn contract open. Van Damme wordt maandag 27 en kan zijn verjaardag vieren met een verbeterde overeenkomst.

“Waasland-Beveren toonde heel veel vertrouwen in de defensieve middenvelder en ging aan de slag met hem om zijn conditionele achterstand weg te werken. De sportieve en medische staf werkten dag na dag aan zijn terugkeer. Joachim zelf toonde heel veel werklust en wil om terug te keren. In de kleedkamer groeide hij meteen uit tot een leidersfiguur”, verklaarde Waasland-Beveren op de clubwebsite.

“In de huidige voorbereiding toonde ‘Beverenboy’ Van Damme dat hij klaar is voor het seizoen. Hij speelde een sterke voorbereiding, hij toonde zich secuur en als leider op het veld. Trainer Yannick Ferrera beloonde hem met de kapiteinsband. We geloven er met z’n allen in dat Joachim dit jaar opnieuw belangrijk wordt voor de club. Dat hij een publiekslieveling is, is een understatement. Aan hem om nu uit te groeien tot een clubicoon.”

Bron: Belga