Man hoort juf vertellen over kansarme leerlingen en doneert spontaan 500 dollar

Man hoort juf vertellen over kansarme leerlingen en doneert spontaan 500 dollar
Foto Unsplash

Een leerkracht uit Chicago heeft het beste van de mensheid mogen ervaren. Een wildvreemde man heeft maar liefst 500 dollar of zo’n 430 euro gedoneerd nadat hij haar hoorde vertellen over haar kansarme leerlingen. Zijn gulle actie heeft een kettingreactie van andere donaties in gang gezet. 

Kimber Bermudez vertelt het relaas van haar avontuur op Facebook. “Ik was onderweg naar Florida toen ik een praatje zat te maken met mijn buur. Niet zo ongewoon want iedereen weet dat ik kletskous ben”. De vrouw vertelde ronduit over hoe ze lesgaf op een school in Chicago en ze hoe gepassioneerd was door haar job.

Haar buur vroeg wat eigenlijk de grootste uitdagingen op school zijn, waarop Bermudez reageerde dat de armoede echt een groot probleem is. “De meerderheid van mijn leerlingen komt uit kansarme gezinnen. Daardoor kunnen ze geen boeken kopen of maaltijden krijgen op school. Sommige hebben zelfs geen bed”, lichtte de leerkracht toe op BBC.

Bankbiljetten

Haar gesprekspartner leeft mee met de vrouw en vertelt haar dat hij regelmatig doneert aan scholen. Wat er dan gebeurt zal de vrouw enorm ontroeren. De passagier achter hen onderbreekt de twee en verontschuldigt zich omdat hij meeluisterde. Hij geeft Kimber een pakje bankbiljetten en fluistert haar toe dat ze er iets geweldig mee moet doen.

De vrouw is helemaal onder de indruk van het gebaar, maar verzekert de man dat ze er zeker iets fantastisch mee gaat doen. “Ik telde het geld niet, maar iets later besefte ik dat er 500 dollar in mijn handen lag.”

Kettingreactie 

De gulle donatie had iets in gang gezet want iets later kwam er een andere man naar had toe die ook het gesprek had opgevangen. “Hij zei me dat hij niet zoveel had, maar toch 20 dollar wilde geven. Nog later gaven er nog mensen geld. “Ik begon te huilen en beloofde iedereen dat ik het geld echt fantastisch zou spenderen.”

De leerkracht deelde nadien haar bericht op Facebook en al snel werd de vrijgevige daad duizenden keren gedeeld. Een woordvoerder van de school deelde nog mee dat ze nog eens 1500 dollar aan donaties hadden gekregen en dat allemaal dankzij de attentie van 1 man. Met het geld wil de school nieuwe boeken kopen en klasmateriaal kopen en als er genoeg centjes worden ingezameld, hoopt de directie ook speeltuigen te kunnen aankopen. Wie de goede met zijn mooie hart is, is voorlopig niet geweten.