Weerbericht: feestdag zonder “drache nationale”

Weerbericht: feestdag zonder "drache nationale"

Deze namiddag wordt het op de meeste plaatsen licht bewolkt of helder. Ten zuiden van Samber en Maas zijn de wolken talrijker en kunnen enkele (onweerachtige) buien vallen. Elders is de buienkans zeer beperkt. De maxima liggen tussen 22 graden aan zee en in de Hoge Venen en 28 of 29 graden in de Kempen. De wind waait matig uit noord tot noordwest, aldus het KMI. Zaterdagavond worden de opklaringen steeds breder en evolueren we naar een heldere en droge nacht. In het oosten van het land kunnen aanvankelijk nog wat meer wolkenvelden voorkomen, maar ook daar wordt het later lichtbewolkt tot helder. De minima variëren van 12 tot 17 graden bij een overwegend zwakke, noordwestelijke wind.

Zondag wordt het overwegend zonnig en droog, met in de loop van de dag vorming van wat stapelwolken. Een zwakke storing zorgt in het noordwesten van het land voor wat meer bewolking, maar ook daar blijft het droog. Het kwik klimt tot 22 à 24 graden aan zee en in de Ardennen en tot 27 of 28 graden elders. De wind waait nog steeds zwak tot matig uit noordwestelijke richtingen.

Maandag verwachten we rustig en droog weer met afwisselend zon en wolkenvelden. Aan de kust blijft het overwegend zonnig, met maxima rond 24 graden. Elders variëren de temperaturen tussen 23 graden in de Hoge Venen en 28 graden in het centrum van het land. De wind waait zwak tot soms matig aan zee uit variabele of noordwestelijke richtingen.

Van dinsdag tot zaterdag wordt het zonnig met na de middag wat stapelwolken. Het blijft meestal droog. De maxima stijgen regelmatig tot boven de 30 graden en ook ’s nachts daalt het kwik maar zelden onder 20 graden. Aan de kust blijft het een stuk koeler.

bron: Belga