De zes Tomorrowland-geboden

De zes Tomorrowland-geboden
Belga / J. Roossens

De komende twee weekends ontpopt het charmante Boom zich opnieuw tot thuishaven voor de People of Tomorrow, zoals de fans van het doldwaas dancefestival zichzelf noemen. Op de affiche? Een bonte mix van elektro, trance, dance en zelfs een streepje hiphop. Met deze zes geboden trek je goed voorbereid naar het festival.

1. U zult uw kantoorkledij thuislaten

Bescheidenheid mag in het dagelijkse leven dan wel een deugd zijn, op Tomorrowland kan je er weinig mee aanvangen. Laat die stijlvolle, maar saaie zwarte jumpsuit deze keer gewoon thuis. Op vestimentair vlak gelden er maar twee regels. Regel één: Bedek vooral niet te veel lichaamsdelen. Regel twee: Zorg dat je opvalt. Hoe je dat doet, maakt eigenlijk niet bijster veel uit. Kleurrijke badpakken, crop tops en body’s doen het altijd goed, net zoals bloemenkransen, statementoorbellen en sneakers. Je moet je per slot van rekening het hele festival staande kunnen houden.

2. U zult genoeg glitter op voorraad hebben

Wil je een hele dag én nacht blijven stralen? Besef dat je dan beter niet bespaart op make-up en glitters. Zo bracht Mac Cosmetics speciaal voor het festival een collectie uit met drie verrassende looks. De rode draad? Glitters all over the place. Op en rond de ogen voor al wie bedreven is in complexe make-up constructies, op de lippen of in de vorm van plaktattoos voor al de rest. En wie ertegenop ziet om zelf aan de slag te gaan, kan zich ter plekke ongetwijfeld ook ergens laten opsmukken.

3. U zult de Belgen bewonderen

Dimitri Vegas & Like Make, Charlotte De Witte en Netsky zijn intussen vaste gasten op het festival, maar daarnaast hebben de organisatoren dit jaar hun muzikale horizon verruimd door ook de Antwerpse Coely uit te nodigen. De hiphopster is misschien een vreemde eend in de bijt, ervaring leert ons dat ze wel garant staat voor kwaliteit. Iets om op je to-dolijstje te zetten.

4. U zult uw ogen uitkijken

Het visuele aspect is voor de organisatie bijna even belangrijk als al de rest. De decors zijn zonder uitzondering mind blowing, maar ook de tenten op de camping, de eetstandjes én het kleurrijke festivalvolk vormen een uniek geheel. Vergeet dus vooral niet om goed rond te kijken voor je je overgeeft aan het feestgedruis, de alcohol of de flirtende, shirtloze patser achter je.

5. U zult geen cash geld meenemen

Trouwe fans weten dit ongetwijfeld, maar voor zij die voor de eerste keer gaan is het alvast handig om te weten dat Tomorrowland een cashloos festival is. Alle betalingen gaan via je toegangsbandje, de officiële munteenheid op het festival is ‘Pearls’. Voor 20 euro koop je online of via de cashless top-up boots op het festival 12,5 pearls. Ongebruikte pearls worden achteraf terugbetaald.

6. U zult vreemde talen spreken

De festivalorganisatie legt verschillende themavliegtuigen in om festivalbezoekers van over de hele wereld in stijl ter plekke te krijgen. Vervelend wanneer je één van de gegeerde tickets in handen probeert te krijgen, maar op het festival zelf pakt dat bijzonder goed uit. Het festivalpubliek is divers, goed geluimd en er als de kippen bij om een praatje te maken. Dit is dus een unieke kans om vriendschappen te smeden met een Braziliaan of pakweg een Kirgiziër. Waar wacht je nog op?

 

<QM>Mare Hotterbeekx