Warm en zonnig

Warm en zonnig

Deze namiddag is het warm en vaak zonnig met hoge wolkensluiers en enkele stapelwolken. De maxima schommelen tussen 23 of 24 graden aan de kust en in de Hoge Venen tot 29 graden in de Kempen. Dat voorspelt het KMI. Vanavond verdwijnen de enkele stapelwolken, maar er drijven nog hoge wolkenvelden boven onze streken. Op het einde van de nacht neemt de bewolking toe vanaf de Franse grens, maar het blijft overwegend droog. De minima liggen tussen 9 graden in Hoge Venen en 16 graden op sommige plaatsen in Laag-België.

Morgen neemt de bewolking toe vanuit het zuidwesten en stilaan ook de kans op buien, eventueel met onweer. De maxima schommelen tussen 23 graden aan zee en lokaal 30 graden in de Kempen. Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag blijft het vaak bewolkt met nog steeds kans op buien of onweer. De minima liggen 12 en 17 graden.

Zaterdag is het wisselvallig met wolkenvelden. Vooral in de provincies langs de Franse grens en ten zuiden van Samber en Maas verwachten we lokale buien. In de namiddag wordt het meestal droog in het westen en centrum van het land. Maar in het zuidoosten blijft het onstabiel met plaatselijk kans op onweerachtige buien. De maxima schommelen tussen 22 of 23 graden in de Hoge Venen en aan zee, en 28 of 29 graden in de Kempen.

Zondag wordt het meestal droog met afwisselend zonnige perioden en wolkenvelden. De maxima liggen tussen 22 of 23 graden aan zee en 27 of 28 graden in de Kempen.

Van maandag tot donderdag wordt het meestal zonnig en zeer warm met maxima tussen 28 en 32 graden in het centrum, en in het tweede deel van de week mogelijk meer. Vanaf donderdag is er soms kans op een lokale onweersbui.

bron: Belga