Lotto verliest derde pion na opgave Greipel

Lotto verliest derde pion na opgave Greipel
Lotto verliest derde pion na opgave Greipel

De Duitse sprintbom André Greipel (Lotto Soudal) heeft de Tour de France vandaag in de twaalfde rit van Bourg-Saint-Maurice naar Alpe d’Huez verlaten. De Belgische formatie houdt nog vijf renners over nadat eerder al Tiesj Benoot en Jens Keukeleire moesten opgeven. Naast Greipel gaf ook Fernando Gaviria (Quick-Step Floors), winnaar van de eerste en vierde rit, er vandaag de brui aan. Daarmee verliest de Franse rittenkoers op twee dagen tijd vijf topsprinters. Vandaag stapte immers ook Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo), eveneens tweevoudig ritwinnaar deze Tour, al af, en gisteren eindigden Mark Cavendish (Team Dimension Data) en Marcel Kittel (Katusha-Alpecin) buiten tijd. Voor Greipel is het de eerste opgave in acht Tourdeelnames. Hij won al elf ritten.

Ook Rick Zabel (Katusha-Alpecin) stapte op weg naar Alpe d’Huez in de volgwagen. De zoon van de Duitse sprintlegende eindigde gisteren buiten tijd, maar hij werd opgevist door de jury en mocht vandaag alsnog starten.

Eerder op de dag gaf Tony Gallopin (AG2R La Mondiale) op. Rigoberto Uran (Education First-Drapac) ging niet van start. Dat brengt het totaal op twintig opgaves. Er zijn dus nog 156 renners in koers.

Bron: Belga