Dé ‘ware’ bestaat niet

De Ware bestaat niet
Foto Pexels

Sorry dat we je droom aan diggelen moeten slaan. De prins op het witte paard of Mrs. Right bestaat niet. Maar dat is eigenlijk goed nieuws.

Veel vrouwen en mannen dromen van hun ideale partner. Een man of vrouw zonder gebreken, iemand die jou perfect aanvoelt en begrijpt, iemand met wie je uren kan praten zonder je ooit te vervelen en iemand die daarnaast nog een lichaam om bij weg te dromen. Iemand die jou het gevoel geeft onmisbaar te zijn, en jou toch de vrijheid geeft te doen wat je zelf wil. Klinkt perfect, niet? Helaas, die persoon bestaat niet. En dat is maar goed ook, want jij zou als lief constant het gevoel hebben niet goed genoeg te zijn naast Mr(s). Perfect.

Liefde als muziek maken

Een relatie hebben met iemand die te perfect is voor woorden, kan zelfs voor spanningen zorgen in je relatie. Want jij hebt dan het gevoel ‘minder’ te zijn dan je partner. Relatie-therapeute Esther Perel legt in het Laatste Nieuws uit dat relaties zijn als muziekinstrumenten. Als je een gitaar zou oppakken en meteen de vetste solo kan spelen, is er niets aan muziek maken. Zo geef je er al snel de brui aan en loop je de kans op een fijne hobby mis. Zo is het net in de liefde: een perfect lief wordt al snel saai.