Opmerkelijk minder wildplassers op Gentse Feesten

Opmerkelijk minder wildplassers op Gentse Feesten

De Gentse Feesten tellen dit jaar opvallend minder wildplassers. Gisteren werden de Gentse Feesten door 100.000 mensen bezocht, wat bijzonder rustig en zonder noemenswaardige incidenten gebeurde. Op de vierde dag van de Gentse Feesten bezochten 100.000 mensen de Gentse Feesten. Ter vergelijking: op dezelfde dag in 2017 telde Gent 90.000 bezoekers. Er werden vijftien bestuurlijke aanhoudingen verricht, waarvan vijf voor openbare dronkenschap en twee voor het verstoren van de openbare orde. Er werden 16 verkeersinbreuken vastgesteld in de feestzone, 92 buiten de feestzone. Die aantallen liggen lager dan de voorbije jaren.

Gisteren kregen ook 28 feestvierders een GAS-boete voor wildplassen. Vorig jaar waren dat er dagelijks meer dan honderd, vaak zelfs bijna tweehonderd, terwijl er dit jaar op de eerste vier dagen 10.000 bezoekers meer dan vorig jaar naar Gent afzakten.

“Het is niet dat er extra toiletten zijn bijgekomen tegenover vorig jaar. Maar wildplassen staat gelijk aan een boete van 120 euro, dat nieuws gaat snel rond en schrikt af”, zegt Feestenburgemeester Christophe Peeters (Open VLD). “De mensen lijken dit jaar meer gedisciplineerd. Het is niet dat onze mensen minder patrouilleren en er minder op letten”, vult politiewoordvoerder Matto Langeraert aan.

bron: Belga