Vandaag is de gelukkigste dag van het jaar

Vandaag is de gelukkigste dag van het jaar
Foto pexels

Ondanks het feit dat de Rode Duivels de finale op het WK voetbal niet gehaald hebben, is vandaag de gelukkigste dag van het jaar. Of toch als we de Britse psycholoog Cliff Arnall moeten geloven.

Rond half juli zou ons geluksniveau het hoogst moeten zijn, zegt de Britse psycholoog op de Britse site The Independent. Volgens hem zouden mensen rond 14 juli het gelukkigst zijn, omdat het vakantie is, het goed weer is en de dagen lang zijn. De geluksconsulent berekende ons geluk op basis van een aantal factoren, zoals gezondheid, mindfulness, vriendelijkheid, authenticiteit, relaties en controle.

Blue Monday

Volgens dokter Arnall zouden die factoren nu op hun hoogtepunt zijn. Eén reden voor onze ‘piek’ in geluk ligt bij de vakantie. De grote vakantie is al een tijdje bezig, en ook in de bouw liggen zo goed als alle werven stil tijdens het jaarlijkse bouwverlof. Dat zorgt ervoor dat er minder files zijn en we blijgemutst de auto uitstappen. Ook het ontbreken van schoolstress en de vakantievooruitzichten stemt ons optimistisch. Arnall is trouwens niet aan zijn proefstuk toe, want hij lanceerde ook het concept ‘Blue Monday’. Dat is de derde maandag van januari, de meest ongelukkige dag van het jaar.