Top Trump-Poetin – Trump heeft “immens vertrouwen” in Amerikaanse inlichtingendiensten

Top Trump-Poetin - Trump heeft
Top Trump-Poetin - Trump heeft "immens vertrouwen" in Amerikaanse inlichtingendiensten

De Amerikaanse president Donald Trump heeft naar eigen zeggen “een immens vertrouwen” in de Amerikaanse inlichtingendiensten. Dat beklemtoonde hij maandag op de microblogsite Twitter, na kritiek dat hij eerder de Russische president Vladimir Poetin geloofde dan zijn eigen inlichtingendiensten als het gaat over de Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen in 2016. “Zoals ik vandaag en al zovele keren eerder heb gezegd, heb ik een immens vertrouwen in mijn inlichtingenmensen”, tweette de Amerikaanse president. “Maar ik erken ook dat, om een betere toekomst te bouwen, we ons niet alleen op het verleden mogen focussen. Als de twee grootste kernmachten van de wereld moeten we met elkaar kunnen opschieten.”
Trump kreeg na zijn ontmoeting met Poetin forse kritiek, niet alleen vanuit Democratische hoek, maar ook vanuit zijn eigen Republikeinse partij. Zo zei Paul Ryan, de Republikeinse voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, dat “de president moet beseffen dat Rusland onze bondgenoot niet is”. Volgens Ryan “lijdt het geen twijfel dat Rusland zich gemengd heeft in onze verkiezingen en nog altijd probeert om de democratie hier en de rest van de wereld te ondermijnen.”
Tijdens een gezamenlijke persconferentie met Poetin had Trump gezegd dat er geen Russische inmenging was. “Dit heeft een negatieve impact gehad op de relatie tussen de twee grootste kernmachten in de wereld. Het is belachelijk wat er gebeurt met het onderzoek”, deelde Trump mee. “We voerden een briljante campagne en dat is waarom ik president ben.”

Bron: Belga