Salvini: “Europa moet alle migranten terugsturen naar Libië”

Salvini:
Salvini: "Europa moet alle migranten terugsturen naar Libië"

De Europese Unie zou alle migranten die gered worden op de Middellandse Zee terug moeten sturen naar Libië. Dat heeft de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, vandaag gezegd. De Italiaanse minister deed zijn uitspraak nadat bekend raakte dat Italië de 450 migranten die vorige week werden gered op de Middellandse Zee toch toelaat op zijn grondgebied. Tot nu toe hebben Malta, Frankrijk, Spanje, Portugal en Duitsland zich bereid verklaard migranten op te vangen.

“De last van migranten die arriveren delen, is een eerste stap voorwaarts, maar de oplossing is dat de Europese landen hen niet delen, maar (migranten) blokkeren”, aldus Salvini. “We zouden hen moeten redden, voeden, behandelen en terugsturen naar waar ze vandaan komen, één voor één…. De Europese Unie moet zichzelf overtuigen dat dit de enige oplossing is om uit deze tunnel te geraken.”

“Het is de bedoeling dat we de regels veranderen en de Libische havens opnieuw veilig maken”, benadrukte de Italiaanse minister.

Bron: Belga