Negen doden door Israëlische luchtaanvallen in Noord-Syrië

Bij luchtaanvallen op een Iraanse militaire basis in het noorden van Syrië zijn volgens het Syrisch Observatorium voor Mensenrechten (SOHR) negen mensen gedood. Zowel het SOHR als het Syrisch leger wijzen met beschuldigende vinger naar Israël voor de luchtaanvallen van afgelopen nacht. Zes slachtoffers hadden de Syrische nationaliteit, zei Rami Abdel Rahman van de SOHR vandaag. Syriërs worden vaak door de Iraanse Revolutionaire Garde betaald om aan hun zijde te vechten. De identiteit van de overige drie doden is nog niet duidelijk. De SOHR is gevestigd in het Engelse Coventry en baseert zich op een netwerk van informanten. Het Israëlische leger houdt zoals gebruikelijk meestal het zwijgen over dergelijke operaties in het buitenland.

De basis, die in de omgeving van de militaire luchthaven al-Nairab in Aleppo werd getroffen, is vooral een “bureau dat logistieke informatie” aan de Iraanse Revolutionaire Garde levert.

Het Syrische leger en zijn bondgenoten waren gisteren eerder op de dag in de omgeving van de Israëlische grens in het zuiden van het land een offensief op door rebellen gecontroleerde gebieden in de provincie Quneitra begonnen. Meer dan 800 granaten zijn daar op verschillende plaatsen in de provincie ingeslagen, aldus het SOHR. De gevechten vonden plaats op minder dan vier kilometer van de bufferzone tussen Syrië en de door Israël bezette Golanhoogte.

bron: Belga