Nafi Thiam is opnieuw grote trekpleister

Nafi Thiam is opnieuw grote trekpleister

Olympisch en wereldkampioene zevenkamp Nafi Thiam is woensdag de grote trekpleister van de Internationale atletiekmeeting van Luik. Ze neemt er deel aan het hoogspringen, haar laatste competitie voor het EK in Berlijn van 7 tot 12 augustus. Het hoogspringen in Luik zal pas van start gaan als alle andere disciplines zijn afgelopen, om de aandacht zo helemaal op Thiam te kunnen richten. Supporters moeten niet in de tribunes blijven zitten, maar zullen in een halve cirkel rond de hoogspringmat mogen komen staan. Thiam neemt het op tegen Nadezhda Dusanova en Svetlana Radzivil uit Oezbekistan en Levern Spencer en Jeannelle Scheper uit Saint Lucia.

Op de 200 meter treedt woensdag de Amerikaanse Phyllis Francis in actie, de regerende wereldkampioene op de 400 meter. In het polsstokspringen treft de Poolse vicewereldkampioen Piotr Lisek onze landgenoten Arnaud Art en Ben Broeders, beiden al geplaatst voor het EK in Berlijn. Anne Zagré is nog niet geplaatst voor Berlijn, en zij neemt het op de 100 meter horden in Luik op tegen vrouw in vorm Eline Berings.

Hanne Maudens is al gekwalificeerd voor het EK op de zevenkamp, maar ze wil in Luik ook de EK-limiet in het verspringen slopen. Die staat op 6m60, haar persoonlijk record is 6m51. Kevin, Jonathan en Dylan Borlée tot slot kiezen woensdag net als vorig jaar voor de ongebruikelijke 300 meter. Ook Robin Vanderbemden gaat van start in die 300 meter.

bron: Belga