WK 2018 - "We moeten supporters bedanken"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Vincent Kompany is de talrijk opgedaagde supporters van de Rode Duivels zondag in het centrum van Brussel dankbaar voor de warme ontvangst. Dat zei hij zondag na het groeten van duizenden supporters vanop het balkon van het Brusselse stadhuis.

"Dit is ongelofelijk. We dachten nooit dat we zoiets op een dag gingen mogen meemaken", zei Kompany na de ontvangst van de Duivels op de Grote Markt in Brussel. "We hebben nu het gevoel dat we iets speciaal hebben gerealiseerd. We hebben alles gegeven, er zaten geen reserves meer in de tank. Vandaag zijn we onwaarschijnlijk gelukkig. We moeten de supporters dankbaar zijn."

Adnan Januzaj kwam nog eens terug op zijn winnende treffer tijdens de eerste ontmoeting van België en Engeland op het WK. "Dat was een groot moment voor mij, ik was er heel blij mee. Daarna kreeg ik een tik op training, en dat heeft de rest van het toernooi wat verstoord. Maar we hebben iets onvergetelijk neergezet en kunnen niet ontgoocheld zijn. We hebben getoond aan de wereld dat we een ploeg zijn die wilt voetballen."

De memorabele terugkeer tegen Japan was wat Thomas Meunier vooral bijbleef. "Dat was ontegensprekelijk het hoogtepunt van ons toernooi, en het bewijs dat er iets veranderd is op vlak van mentaliteit. Het beeld van het toernooi is voor mij onze groepsfoto na de wedstrijd voor de derde plaats. We wisten dat er vandaag een feestje zou volgen, maar niet dat het van deze aard zou zijn."

"Dit zijn emoties die we nog nooit hebben meegemaakt", voegde Michy Batshuayi nog toe aan de reacties van zijn ploegmaats. "Het geeft mij een warm gevoel. België heeft tal van kleuren, en we hebben een heel goed beeld gegeven van het land. Nu moeten we blijven werken."

bron: Belga