Valse briefjes van 20 euro in omloop op Gentse Feesten

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Gentse Feesten verlopen bijzonder rustig en zonder noemenswaardige incidenten. Gisteravond bezochten 150.000 mensen de Feesten, dat zijn er evenveel als vorig jaar. Verschillende feestpleinen melden wel dat er valse briefjes van 20 euro in omloop zijn. De tweede dag van de Gentse Feesten is opnieuw vlot verlopen. "We telden 150.000 bezoekers", zegt Feestenburgemeester Christophe Peeters (Open VLD). "Dat zijn er evenveel als vorig jaar op de tweede dag. Er was heel volk op de pleinen, maar zonder veel incidenten."

Verschillende feestpleinen meldden wel dat er valse briefjes van 20 euro in omloop zijn. "Mensen die hun eigen geld meebrengen, dat is een jaarlijks terugkerend fenomeen, maar het is meegedeeld aan alle organisatoren", zegt Peeters.

18.500 voetballiefhebbers keken gisteravond live naar de troostfinale België-Engeland op een van de zeven feestpleinen. "Ook daar waren geen incidenten te melden", zegt Matto Langeraert, woordvoerder van de politie. "81 wildplassers kregen wel een GAS-boete en 12 mensen werden aangehouden voor openbare dronkenschap of voor het verstoren van de openbare orde."

Ook werd de brandweer opgeroepen voor drie branden in vuilnisbakken. "Dat ging om accidentele branden", zegt Peeters. "Vermoedelijk door het wegwerpen van een brandende sigaret of door de hitte, maar het is iets wat we in de gaten moeten houden."

Deze avond vindt het vuurwerk plaats om 23 uur aan Portus Ganda. Dit jaar creëert HC Pyrotechnics een vuurwerkspektakel op de krautpoprock deuntjes met een vleugje psychedelica van de vierkoppige Gentse band, STADT.

De draak op het Belfort zal een eerste keer vuur spuwen om 22.30 uur, een tweede keer onmiddellijk na afloop van het vuurwerk aan Portus Ganda.

bron: Belga