Supporters verzamelen al vroeg op Brusselse Grote Markt

Supporters verzamelen al vroeg op Brusselse Grote Markt

De Rode Duivels komen pas om 15 uur aan op het Brusselse stadhuis, maar de supporters verzamelen al sinds vanmorgen vroeg op de Grote Markt om hun nationale helden te ontvangen. Op de Grote Markt zullen vandaag 8.000 mensen worden toegelaten. Het is duidelijk dat de derde plaats van de Rode Duivels gevierd zal worden, want rond de Grote Markt zie je al heel wat rood verschijnen bij de vele supporters die al aanwezig zijn. Ondanks de blakende zon zitten tientallen supporters al te wachten voor het balkon van het stadhuis waar de spelers straks verschijnen. De sfeer zit er al goed in, want de toeters weerklinken al luid en de pintjes gaan al vlot binnen.

Voor het eerst sinds Mexico ’86 worden de Rode Duivels nog eens gehuldigd en dat willen velen niet missen. Pascal Dauby en zijn twee dochters hebben er al een reis van meer dan twee uur opzitten vanuit hun woonplaats Virton.

“Wij zijn fier om Belg te zijn. In 1986 was ik nog te klein om hier op de Grote Markt te zijn. Nu wil ik dat mijn dochters iets meemaken wat ik nooit heb meegemaakt”, vertelt Dauby.

De Duivels worden rond de middag verwacht op het paleis, waarna er rond 14 uur een rondrit met open bus door Brussel staat gepland. De tocht bereikt rond 15 uur het stadhuis. De festiviteiten eindigen een tweetal uur later.

bron: Belga