Stralende zon voor Rode Duivels

De Rode Duivels worden straks niet alleen door een massa volk ontvangen op de Brusselse Grote Markt, ook de zon wacht hen op. Het kwik klimt deze middag tot 30 graden, meldt het KMI. Vanmiddag blijft het dus zonnig en warm, met temperaturen rond 25 graden in de Ardennen en aan zee, en tot 30 graden elders. We krijgen enkele stapelwolken te zien, maar het blijft droog, al is er in de Ardennen wel kans op onweer. Vanavond is er in het zuidoosten van het land nog kans op een laatste onweersbui, elders helder tot lichtbewolkt. De minima liggen komende nacht tussen 12 en 16 graden. Bij zonsopgang krijgen we plaatselijk nevel.

Morgen begint op de meeste plaatsen zonnig. In de loop van de dag krijgen we stapelwolken, die in de late namiddag en avond kunnen uitgroeien tot een plaatselijke onweersbui. Het wordt opnieuw warm, met temperaturen tot 26 graden aan zee en in de Ardennen, en tot 31 graden elders. Morgenavond en -nacht onstabiel, met nog kans op regen- en onweersbuien, bij minima van 13 tot 17 graden.

Het onstabiele weer houdt dinsdag aan, al is de neerslag niet gelijk verdeeld over het land. In het uiterste westen zou het droog kunnen blijven, elders krijgen we wel af en toe regen of buien, mogelijk met een donderslag. Het wordt iets minder warm, met maxima rond 22 graden aan zee en in de Hoge Venen en 26 graden in de Kempen.

Woensdag en donderdag meestal droog en lichtbewolkt, met temperaturen die donderdag opnieuw in de richting van 30 graden gaan. Donderdagnacht komen er vanuit Frankrijk regen- en onweersbuien binnendrijven. Vrijdag en volgend weekend blijft het onstabiel.

bron: Belga