Rode Duivels mogen zich opmaken voor feestelijk onthaal in Brussel

Rode Duivels mogen zich opmaken voor feestelijk onthaal in Brussel

De Rode Duivels hebben afgelopen nacht omstreeks drie uur opnieuw voet op Belgische bodem gezet. Tientallen fans stonden de spelers, ondanks het late uur, op te wachten voor handtekeningen en selfies. Deze namiddag wacht de Duivels een viering op de Grote Markt in Brussel voor ze aan hun welverdiende vakantie kunnen beginnen. De Duivels worden ’s middags verwacht op het Kasteel van Laken, waarna er rond 14 uur een rondrit met open bus door Brussel staat gepland. Die zal gaan van de Kunstberg tot aan de Grote Markt. Spelers en fans hebben hierbij uitgebreid te tijd om elkaar te groeten. De tocht bereikt rond 15 uur het stadhuis. De festiviteiten eindigen een tweetal uur later.

De Rode Duivels wonnen gisterennamiddag hun laatste wedstrijd op het WK voetbal in Rusland, de troostfinale, met 2-0 van Engeland. De manschappen van bondscoach Roberto Martinez doen zo beter dan de illustere generatie Duivels die in 1986 op het WK in Mexico vierde werd.

Vandaag (17u00 Belgische tijd) staat de laatste WK-wedstrijd op de planning. Frankrijk, in de halve finales nog de killer van België (1-0), treft dan in Moskou in de finale revelatie Kroatië. De Kroaten haalden het in de halve eindstrijd met 2-1 na verlengingen van Engeland.

bron: Belga