Rode Duivels beginnen aan hun dag van huldigingen in tuin van koning Filip

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Rode Duivels zijn vandaag omstreeks 12.30 uur ontvangen op het Koninklijk Domein in Laken door koning Filip, koningin Mathilde en hun jongste dochter prinses Eléonore. De spelers en de volledige staf van de nationale ploeg werden door het koningspaar gefeliciteerd voor hun derde plaats op het WK voetbal in Rusland. De Rode Duivels werden aan de poort van het Koninklijk Paleis in Laken opgewacht door een kleine menigte van enthousiaste supporters die ze luidkeels toejuichten bij het binnenrijden van het Koninklijk Domein.

De bronzen medaille-winnaars wachtten koning Filip in de rotonde van zijn paleis op en werden daar een eerste keer hartelijk gefeliciteerd door de vorst. Koning Filip sprak de spelers ook even toe en bedankte hen voor hun inzet voor het land. Alle spelers behalve Toby Alderweireld waren aanwezig op het eerste huldigingsmoment. De verdediger zou ziek in bed liggen.

Nadien trokken de Rode Duivels naar de tuin, waar het koningspaar de volledige staf van de nationale ploeg feliciteerde. Daarna was het tijd voor een groepsfoto. Na het plechtige moment konden de spelers en het koningspaar even ontspannen en mocht de champagne aanvloeien tijdens een receptie in de tuin.

De Rode Duivels beginnen rond 14 uur aan een rondrit met open bus door Brussel. De tocht bereikt rond 15 uur het stadhuis op de Grote Markt. Die staat intussen afgeladen vol, zegt de Brusselse politie. Wie dat wil, kan de festiviteiten volgen op grote schermen aan de Beurs en het Albertinaplein.

bron: Belga