WK atletiek U20 - "Sacoor heeft alles van toekomstig groot kampioen", zegt Jacques Borlée

door
Belga
Leestijd 2 min.

Jacques Borlée kon vrijdag moeilijk anders dan een tevreden trainer zijn, na de wereldtitel U20 van zijn atleet Jonathan Sacoor op de 400 meter. Met zijn winnende 45.03 is Sacoor de snelste Belg dit jaar op de baanronde, en zelfs het nummer vier van Europa bij de grote jongens. Toch zal hij op het EK in Berlijn in augustus niet individueel van start gaan, bevestigde Jacques Borlée. "Ik heb de wedstrijd beleefd zoals een gestresseerde trainer dat doet. Vol spanning", zei Jacques Borlée over de winnende race van Sacoor. "Hij heeft mijn raad perfect uitgevoerd. Ik had gezegd dat de Jamaicanen als gekken gingen starten, en zo geschiedde. Maar hij moest ook niet té traag starten, dat was een werkpunt voor hem. Gisteren in de halve finales maakte hij ook nog een technisch foutje in de bocht, maar in de finale liep hij de perfecte race. Dit is echt uitzonderlijk, en zelfs historisch."

Sacoor scherpte zijn Belgisch record U20 aan van 45.72 naar 45.03. Dan moet Borlée toch ook verrast geweest zijn? "Toch niet. Ik zie hem elke dag bezig op training, en ik heb zes maanden geleden al aan de sportief verantwoordelijke van de Vlaamse Atletiekliga voorspeld dat hij vandaag wereldkampioen zou worden. Hij heeft alles van een toekomstig groot kampioen."

Ook nu Sacoor vierde staat op de Europese jaarranglijst bij de grote jongens, blijft het plan intact om individueel niet deel te nemen aan het EK in Berlijn, van 7 tot 12 augustus. "Hij concentreert zich daar op de aflossing. Op het einde van het seizoen gaat hij vijftien keer de 400m gelopen hebben. Dat is meer dan genoeg. Je mag zo'n jong talent niet opbranden. We gaan nu samen bespreken of hij in de VS gaat studeren, bij de trainer die daar destijds ook Kevin en Jonathan Borlée begeleidde."

Bron: Belga