WK 2018 - "Rode Duivels richten blik al naar EK 2020"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft de Rode Duivels meteen na hun overwinning in de kleine finale van het WK Voetbal, tegen Engeland, gefeliciteerd. De vicepremier was opnieuw afgereisd naar Sint-Petersburg om de wedstrijd live mee te maken. Reynders zag achteraf voetballers die met hun beide voeten op de grond staan, en die de blik al richten naar het Europees kampioenschap in 2020. Voor de verplaatsing naar Sint-Petersburg werd Reynders begeleid door Mehdi Bayat, lid van het uitvoerend comité van de Voetbalbond. Reynders ging de spelers al op het veld feliciteren en nam deel aan de groepsfoto na de overhandiging van de bronzen medailles. "Ik ben heel fier op deze ploeg", aldus de MR-minister. "De spelers zijn zich bewust van het parcours dat ze afgelegd hebben. Ze weten dat ze de meest inspirerende ploeg op dit toernooi hadden."

Na de verloren match tegen Frankrijk, vorige dinsdag, zei Reynders eraan te denken het Belgisch voetbal beter uit te spelen als uithangbord voor het land, en de Duivels na hun carrière in te zetten op diplomatieke en economische missies.

Zondag worden de Rode Duivels verwacht op het koninklijk paleis in Laken, om daarna met een bus door het centrum van de hoofdstad gereden te worden. Rond 15 uur zullen ze op het balkon van het stadhuis verschijnen.

bron: Belga