TW Classic – Editors en Kraftwerk headliners op zeventiende editie

Op de festivalweide van Werchter vindt zaterdag de zeventiende editie van TW Classic plaats. Editors en Kraftwerk zijn de headliners van het eendaagse muziekfestival in Rotselaar. TW Classic blijft trouw aan het recept van de start in 2002: een selecte groep artiesten met straf palmares op één podium. Daarmee grijpt het festival terug naar de formule die in Werchter gangbaar was tot 1994. In het Festivalpark komen vandaag/zaterdag zeven groepen op het podium. De deuren zwaaien open om 12 uur.
De Nederlandse popgroep BLØF trapt om 13 uur het festival op gang. Later in de namiddag bestijgen Britpopzanger Richard Ashcroft (gewezen frontman van The Verve) en Nathaniel Rateliff & The Night Sweats het podium. Daarna is het de beurt aan dEUS met de nieuwe gitarist Bruno De Groote, die Mauro Pawlowski vervangt. Met de Amerikaanse indierockband The National komt het avondprogramma op gang.
Kraftwerk presenteert vanaf 21.45 uur de bejubelde 3D-show, een hightech combinatie van muziek en performancekunst. De Duitse electropioniers spelen een set van 75 in plaats van de geplande 60 minuten. Editors zorgen vanaf 23.45 uur voor het afsluitende concert. De Britse indierockband brengt onder meer nummers van het recente album “Violence”.
De Lijn zet dertig bussen in om festivalgangers vanuit het station in Leuven in twintig minuten naar een halte in de buurt te brengen. Fietsers worden tijdens de editie 2018 in de watten gelegd. Tweewielers kunnen vlakbij het Festivalpark gratis gestald worden. Op de nieuwe park-and-rideparkings is het gratis parkeren om het laatste deel van het traject met de fiets af te leggen.

bron: Belga