Premier League – Huddersfield haalt Duitse wereldkampioen in huis

Premier League - Huddersfield haalt Duitse wereldkampioen in huis
Premier League - Huddersfield haalt Duitse wereldkampioen in huis

Premier League-club Huddersfield Town heeft de overgang van verdediger Erik Durm bevestigd. De Duitser, die in 2014 met de Mannschaft wereldkampioen werd in Brazilië, komt over van Borussia Dortmund en tekende een contract van één seizoen (met een optie op nog een seizoen) bij het team van Laurent Depoitre. De 26-jarige Durm, een rechts- of linksachter, kende het voorbije seizoen veel blessureleed (met heup en enkel) en kwam geen minuut in actie voor Borussia Dortmund. In de vier vorige jaren kwam hij tot 97 officiële duels (en twee goals) voor de Borussen. Huddersfield-manager David Wagner kent Durm vanuit zijn periode bij Dortmund en verzekerde dat hij topfit is. “In de medische keuring kwam geen enkel probleem aan het licht”, aldus de coach.
De flankverdediger kwam tussen juni en november 2014 zeven keer uit voor de Mannschaft. Hij was erbij op het WK in Brazilië waar Duitsland wereldkampioen werd, maar speelde er geen minuut.
Huddersfield Town, dat met Laurent Depoitre één landgenoot in zijn rangen heeft, beëindigde de Premier League vorig seizoen op een zestiende stek, net boven de degradatiezone.

Bron: Belga