Jorginho volgt coach Sarri naar Chelsea

door
Belga
Leestijd 1 min.

Chelsea heeft enkele uren na de aanstelling van Maurizio Sarri als nieuwe hoofdcoach ook de transfer van de Italiaans-Braziliaanse middenvelder Jorginho aangekondigd. De 26-jarige poulain van Sarri komt eveneens over van Napoli en tekende op Stamford Bridge een overeenkomst voor vijf seizoenen. Jorginho maakte al op jonge leeftijd de oversteek van zijn geboorteland Brazilië naar Italië. Hij belandde in de jeugdopleiding van Hellas Verona en kreeg op zijn vijftiende ook een Italiaans paspoort. Na een uitleenbeurt aan vierdeklasser Sambonifacese brak de middenvelder in Verona helemaal door. Napoli zag het ontluikende talent en overtuigde hem in januari 2014 over te stappen naar het Stadio San Paolo.

Jorginho ontpopte zich ook in Napels tot een dragende speler. In 4,5 seizoen speelde hij 160 officiële duels voor de Napolitanen, maar greep hij met twee tweede plaatsen, twee derde plaatsen en een vijfde plek telkens naast de scudetto. In zijn eerste jaar veroverde hij wel een Beker en Supercup.

De middenvelder debuteerde in het voorjaar van 2016 ook voor de Squadra Azzurri. Daar lijkt hij na het aantreden van Roberto Mancini als bondscoach de voorbije lente een vaste pion te zijn geworden. Voorlopig telt hij acht caps voor de Italianen, die zich niet konden kwalificeren voor het WK in Rusland.

Chelsea beëindigde de Premier League vorig seizoen als vijfde en miste zo een ticket voor de Champions League. De Blues, die wel de FA Cup op zak steken, komen komend seizoen wel uit in de Europa League.

Bron: Belga