Israël zal aanvallen op Gaza opvoeren indien nodig

Israël zal aanvallen op Gaza opvoeren indien nodig

Als Hamas-militanten raketten blijven afvuren op Israël, zal Israël zijn aanvallen op de Gazastrook opvoeren, zei de Israëlische premier Benjamin Netanyahu zaterdagavond. Israël vuurde in de nacht van vrijdag op zaterdag en zaterdagnamiddag luchtaanvallen uit op de Gazastrook, die bestuurd wordt door de islamistische beweging Hamas.
Netanyahu zei dat hij met minister van Defensie Avigdor Lieberman en legerofficieren overeen is gekomen om “beslissende actie te ondernemen tegen het terrorisme van Hamas”. Net als een woordvoerder van het leger sprak hij van de grootste aanval op de Gazastrook in vier jaar.
De aanval is een antwoord op de raketten die Hamas vrijdagavond en zaterdag afvuurde naar Israël. “We zullen de kracht van de aanvallen opvoeren indien nodig”, zei Netanyahu.
Volgens het ministerie van gezondheid van Gaza kwamen twee tieners van 15 en 16 jaar om bij de luchtaanvallen van zaterdagnamiddag. Meer dan tien mensen raakten gewond.
De doelwitten waren onder meer een hoogbouw in Gaza-Stad die volgens het Israëlische leger gebruikt wordt al een oefenplaats voor militanten. Ook sites waar wapens geproduceerd en opgeslagen worden waren bij de doelwitten.

bron: Belga