Groenewegen heeft "goede gevoel helemaal te pakken"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) heeft zijn tweede ritzege op rij beet in de Tour de France, zijn derde in zijn carrière na de overwinning vorig jaar op de Champs Elysées. "Ik heb het goede gevoel echt helemaal te pakken", reageerde de 25-jarige Nederlander. "Hier ben ik echt heel trots op." Gisteren toonde hij zich al oppermachtig in de sprint, vandaag stond er opnieuw geen maat op de Nederlander in Amiens. Nochtans zag hij gangmaker Timo Roosen wegvallen na een valpartij en moest hij het dus met een mannetje minder stellen. "Dat was even balen, maar mijn team deed echt ongelooflijk werk om me naar voren te brengen. Het was een hectische finale, zoals altijd in de Tour, in dalende lijn, heel snel en met een aantal bochtjes. Zo heb ik het wel graag. Op het eind was het een strijd om posities en ik plaatste me goed. Ik denk dat Sagan iets te vroeg aanzette. De sprint begon vroeg, ik zag Greipel en Gaviria knokken om positie, ik keek naar voren, zag de meet en besloot toen aan te zetten. Het was het moment."

"Op televisie ziet het er misschien gemakkelijk uit, zo'n sprint, maar dat is het niet. Het is echt wel een felle strijd en ik ben er heel trots op dat ik hier voor de tweede dag op rij win. Gisteren waren mijn vader en vriendin er niet, maar ze zijn in de wagen gesprongen en 's avonds nog toegekomen. Ik ben blij dat ze me vandaag wel live zien winnen. Na een paar moeilijke eerste dagen in de Tour voelen de benen nu eindelijk beter."

Twee ritzeges, gaat hij nu voor groen? "Neen ,dat is het doel niet. Nooit geweest ook. Ik mikte op een ritzege, heb er nu twee en hopelijk komt er nog eentje bij. Sagan is te sterk voor het groen. Misschien wordt het volgend jaar een doel of later, maar dat is het nu niet."

Bron: Belga