Frans bondscoach Deschamps hamert voor finale op "kalmte, vertrouwen en concentratie"

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Franse bondscoach Didier Deschamps kon vandaag, daags voor de finale van het WK voetbal tegen Kroatië, op training rekenen op zijn voltallige kern. "We zijn tevreden dat we in de finale staan maar we zijn nog niet euforisch", vertelde de 49-jarige trainer op een persconferentie. "Dit is de belangrijkste match van het jaar, maar het resultaat zal voor zich spreken", verklaarde Deschamps. "Het komt erop aan om kalm en geconcentreerd te blijven, en vertrouwen te hebben. We leggen de nadruk op die drie zaken om de partij zo goed mogelijk voor te bereiden."

Kroatië kan in Rusland rekenen op het spelinzicht van Luka Modric. Vreest Deschamps de middenvelder van Real Madrid? "Hij beweegt goed, en beschikt uiteraard over de basistechniek. Met Rakitic heeft hij min of meer een spiegelbeeld, met hun spelinzicht. Hij is belangrijk voor Kroatië, niet op de manier zoals Hazard dat is bij België of Messi bij Argentinië. Zij teren meer op individuele acties, terwijl Modric meer een ploegspeler is. Hij scoort en laat scoren."

"Kroatië heeft veel spelers met ervaring, maar we hebben dit toernooi nog al tegen dat soort teams gespeeld", vervolgde de bondscoach. "Mijn groep is jong, maar heeft kwaliteiten. Wat twee jaar geleden op het EK gebeurde, met de verloren finale tegen Portugal, moet ons nu helpen, ook al is mijn groep veranderd. Een finale is altijd een speciale wedstrijd."

Bron: Belga