Zonnig weekend met hier en daar mogelijk een bui

Zonnig weekend met hier en daar mogelijk een bui

Vanmiddag blijft het meestal droog en zonnig. In het uiterste zuiden van het land is er kans op enkele buien, mogelijk met onweer. We krijgen maxima van 19 graden aan zee tot 28 graden in de Kempen. Vannacht verloopt rustig en overwegend droog, met minima van 9 tot 15 graden. Dat meldt het KMI. Morgen wordt het opnieuw zonnig met, vooral in het oosten van het land, wat stapelwolken. In het zuiden van de Ardennen is er kans op enkele lokale buien, eventueel met onweer. De maxima schommelen tussen 20 of 21 graden aan de kust en 28 of 29 graden in de Kempen. De wind waait zwak tot soms matig uit noord tot noordoost. Tijdens de nacht van zaterdag op zondag wordt het droog en meestal licht bewolkt. De minima liggen tussen 10 en 16 graden, bij een zwakke wind uit oost tot noordoost of uit veranderlijke richtingen.

Zondag begint de dag zonnig, met in de loop van de dag vorming van wat stapelbewolking. Vooral in het zuidoosten van het land kan een bui vallen, elders is de neerslagkans zeer beperkt. Het wordt erg warm, met maxima tot 23 graden aan de kust, rond 24 à 25 graden in de Ardennen en tot 28 à 29 of lokaal 30 graden elders. De wind waait meestal zwak uit veranderlijke richtingen.Maandag verwachten we afwisselend zon en wolkenvelden, waaruit af en toe een bui zal vallen. Het risico is nog steeds het grootst in het zuiden van het land, al kunnen ook in het noorden enkele buien tot ontwikkeling komen. Na een warme nacht, klimmen de maxima opnieuw richting 29 à 30 graden in het centrum van het land. Aan zee blijft het met zo’n 23 graden een stuk koeler.

Vanaf dinsdag voert een maritieme luchtstroom iets vochtigere lucht over ons land. De bewolking wordt talrijker en ook het risico op onweerachtige buien neemt toe. Het blijft warm, met maxima tussen 22 en 28 graden, bij een zwakke tot matige westenwind.

Woensdag en donderdag wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt met regelmatig buien, lokaal is ook een onweer mogelijk. Vrijdag lijkt het tijdelijk iets droger te zullen zijn. Het wordt iets koeler, met temperaturen tot 23 of 25 graden in het centrum van het land, bij een zwakke tot soms matige westenwind.

bron: Belga