VRT en VTM zenden intrede Rode Duivels live uit

VRT en VTM zenden intrede Rode Duivels live uit

Na de voorbije weken van spanning en spel is het zondag tijd voor een feestelijke hulde aan de nationale ploeg van België. Voetballiefhebbers kunnen de intocht van de Rode Duivels in ons land live volgen bij VTM en VRT. Dat melden beide televisiezenders vandaag. VTM programmeert met “Bedankt Duivels!” een speciale uitzending van VTM NIEUWS rond de feestelijkheden. De uitzending start zondag om 11.55 uur en loopt waarschijnlijk door tot 17 uur. Fans zullen live de hulde aan de nationale ploeg kunnen volgen en zitten op de eerste rij wanneer de Duivels worden ontvangen bij koning Filip op het kasteel van Laken, luidt het.

VTM-anker Dany Verstraeten schakelt tijdens de live uitzending regelmatig over naar Michiel Ameloot, die de Duivels op het feestelijke parcours op de voet volgt. Eva Peeters staat aan het kasteel van Laken en Maarten Breckx brengt verslag vanop de Grote Markt waar ook Julie Colpaert zich onder de fans op het volksfeest mengt.

Op VRT-zender Eén kan televisiekijkend en voetbalminnend Vlaanderen vanaf 12 uur terecht voor een uitgebreide uitzending van Villa Sporza. Riadh Bahri brengt zondag live verslag uit vanuit Laken, Goedele Wachters en Stijn De Groote verslaan de festiviteiten vanop de Grote Markt. Ruben Van Gucht en zijn RTBF-collega Vincent Langendries presenteren het event op de Grote Markt vanop het stadhuis en doen interviews met de Duivels. In tussentijd voorziet Karl Vannieuwkerke vanuit Villa Sporza, waar hij samen met zijn gasten terugblikt op de WK-prestaties van de Duivels, de kijkers van commentaar. Het programma wordt om 17 uur gevolgd door de uitzending van de finale van het WK tussen Frankrijk en Kroatië.

De uitzending van de huldiging is een coproductie van VRT, RTBF, VTM en RTL.

bron: Belga